Ismeretterjesztő
A minőségi otthoni kávé frissen őrölt és nem csapvízből készül
Leírás

„Igazából a minőségi kávékészítés az valahol ott kezdődik, hogy ha jó minőségű kávéhoz sikerül hozzájutnunk, és ezt frissen őröljük le" - mondta Szabó András barista az Egyenlítő adásában. A másik fontos tényező, hogy a kávéhoz megfelelő ásványi anyag összetételű vizet tudjunk beszerezni. A csapvíz és az ásványvizek sem ideálisak, de desztillált víz és gyógyszertári kalcium és magnézium segítségével mi is belőhetjük a megfelelő arányokat. András az adásban egy V60 nevű csöpögtető eszközzel készített filterkávét. A kávéfőzőt egy tokiói üveggyártó cég fejlesztette egy kezdetleges kávéfőző megoldást újragondolva. 

2020.09.12. I 06:13