Ismeretterjesztő
Elhalaszthatták a Windows 12 kiadását
2024.01.25. I 14:15
Idén is csak a Windows 11 éves frissítésével állhat elő a Microsoft.

Az elmúlt hetekben több pletyka és nagyvállalattól származó információ is arra utalt, hogy a Windows 11 szokásos évi frissítését Windows 12 néven dobhatja piacra a Microsoft, bár nem műszaki fejlesztések miatt, hanem oroszlánrészt marketinges okokból.

A Windows Central legfrissebb belsős értesülései szerint – melyet az origo.hu szemlézett – a számítógépek eladásainak javítására kitalált reklámfogás potenciálisan elmaradhat, helyette csak a 24H2 verziójelzésű, következő Windows 11 főváltozat futhat majd be. Ennek a végeredmény tekintetében nem feltétlenül lesz jelentősége, ugyanazt kaphatják majd a számítógépezők, mint amit Windows 12 név alatt kaptak volna.

A valószínűleg nyáron véglegesedő, majd stabilnak titulált formában szeptemberben általánosan elérhetővé váló új Windows 11-et a mesterséges intelligenciás funkciókkal kívánja majd reklámozni a Microsoft. Ennek részbeni oka, hogy a CES-es leleplezésüket követően jelenleg piaci bevezetés alatt állnak az első olyan Intel és AMD processzoros laptopok, amelyek központi egységeiben már MI-s feladatok gyorsítására kitalált, specializált feldolgozóegység is található.