Életmód
TOP 5 életmódváltó tipp őszre
2023.10.26. I 14:04
Praktikák, hogy könnyebb legyen az elindulás!
 

Ki ne kezdett volna már el életmódváltást nagy reményekkel, de aztán valahogy elszálltak a tervei? Most bemutatjuk, hogyan vághatsz sikerrel bele, akár ősszel is! Bár sokak szerint a tavasz a megújulás szezonja, hidd el, a hidegebb évszaknak számos előnye is van, ami segíthet neked! 

Ráadásul a természet tanít bennünket: a nyári forróság is lassan, hétről hétre enyhül. Ezt a fokozatosságot kell nekünk is célul tűznünk, hangolódjunk rá szép lassan az őszi életmódváltásra. Nem kell mindent egyszerre megváltoztatni!

Meglepő, de a TikTokon nagy népszerűségnek örvendő Gazdag Vivien a saját bevallása szerint korábban nem volt kimondottan sportos típus. Először egy kötelezően választható, egyetemi órán ismerkedett meg a jógával. 3 éve viszont már jógaoktatóként költözött Budapestre.

Vivi szerint a változásra bárki képes, de csak fokozatosan szabad belevágni! Azt vallja, az életmódváltás nem radikális változtatásokkal, hanem egészen apró lépésekkel kezdődik. Ha szeretnéd jobban érezni magad a bőrödben, de nem tudod, merre indulj, 5 jótanácsa neked is segíteni fog:
 
 - Figyelj oda a víz-és vitaminbeviteledre!
 
 - A megfelelő alvás is nagyon fontos, főleg, ha szeretnél változtatni az életmódodon!
 
 - Próbáld ki az ételek egészségesebb alternatíváit, adj esélyt nekik! Ne vond meg magadtól a kedvenceidet, de kísérletezz bátran az olaj vagy cukor nélkül készített harapnivalókkal! Ehhez nagy segítség, egy jó minőségű airfryer.
 
 - Figyelj oda a tested jelzéseire, tudja, hogy mire van szükséged!
 
 - Fontos a mozgás, főleg, ha ülőmunkát végzel: egy kis sportot mindig igyekezz beiktatni a napodba, ez mentálisan is rengeteget jelent!

Rendszeres testmozgás mellett az igényeink is átalakulnak: jobban kívánjuk majd a könnyebb, kevésbé zsíros és megterhelő fogásokat. Persze ez az átalakulás sem megy egyik pillanatról a másikra, a fokozatosság itt is kulcsfontosságú.