Ismeretterjesztő
Ütős funkció érkezik a Facebookra és az Instagramba!
2023.09.29. I 13:17
Teljesen átszabhatja mindenki a fotóit a mesterséges intelligenciával.

Az Instagramba is megérkezik a mesterséges intelligencia, jelentette be a platform tulajdonosa, a Meta a héten rendezett Connect eseményén. Az MI különböző területeken lesz megtalálható a platformon: képszerkesztésben és matricakészítésben egyaránt.

Az első újdonság a „restyle” nevet kapta, és egyfajta MI-filter. Ennek segítségével a felhasználók parancsok mentén módosíthatnak egy meglévő fotójuk megjelenésén, legyen az egy részlet vagy a kép általános hangulata.

A másik, „backdrop” nevet viselő újítás, mely a zöld háttér MI-s változatának tekinthető. Ezzel ugyanis a megadott parancsok mentén szabja át a kép hátterét, például a mögöttünk lévő dolgokat.

A Meta azt is közölte, hogy az így szerkesztett fotókat meg fogja jelölni címkékkel, annak érdekében, hogy az emberek meg tudják különböztetni ezeket a valódi, ember által készített tartalmaktól.

A Meta MI által készített matricákról is lerántotta a leplet – ezek egyaránt elérhetőek lesznek a WhatsAppban, az Instagramon és a Messenger- és a Facebook-történetekben.