Ismeretterjesztő
Fundamentális változtatás jön a Facebookba
2023.09.24. I 10:12
Hamarosan akár öt teljesen különálló profilt is fenntarthatnak majd a felhasználók.

Megkezdte a fennállása óta látott egyik legnagyobb változtatás hullámokban való elérhetővé tételét a Facebook, lehetőséget fog biztosítani az alternatív felhasználói profilok használatára. A felhasználók a regisztrációkor létrejött elsődleges profiljuk mellé legfeljebb négy alternatív profilt hozhatnak létre, a különféle profiljaik között bármikor könnyedén váltogathatnak majd a szolgáltatás felületén.

A profilok teljesen egyedileg kezelik az ismerősökhöz és a követésekhez hasonló kapcsolatokat, saját profilképek használhatóak bennük. A profilokon megosztott tartalmakat csak a hozzájuk tartozó személyek láthatják, így például a családnak és a közeli barátoknak fenntartott profilban olyan tartalmak is megoszthatóak, amit a felhasználók nem kívánnak az egyéb ismerőseik orrára kötni.

Érdemi megkötések, hogy a társkeresés, a piactér, továbbá a fizetés funkciók csak az elsődleges profillal vehetőek igénybe. Emellett az alternatív profilokhoz tartozó ismerősökkel egyelőre csak a Facebook mobilappban és a böngészős felületen lehet majd chatelni, a Messenger mobilapp a későbbiekben tanulja meg kezelni az extra profilokat.