Ismeretterjesztő
Húsz év után elveszítette a trónját az Apple
2023.09.21. I 18:17
A Samsung számítógépeivel is ugyanolyan arányban elégedettek az amerikaiak.

Jelképes jelentőségű információval rukkolt elő az egyesült államokbeli fogyasztók elégedettségének mérésével foglalkozó American Customer Satisfaction Index szervezet, a személyi számítógépek kategóriában két évtized után elveszítette a vezető pozícióját az Apple.

Pontosabban szólva befurakodtak mellé a trónra, a 2023-as felmérés során az Apple és a Samsung is 83% elégedettségi arányt ért el, így megosztott első helyen állnak. A tavalyi felméréshez képest mindkét vállalat javított a fogyasztói elégedettségen, az Apple plusz egy százalékkal, míg a Samsung plusz két százalékkal ért el jobb eredményt.

További érdekesség, hogy a többi számítógépgyártó sincs érdemben lemaradva, a Dell és a HP szintén megosztott második helyre jöttek be 81% elégedettséggel, a többi közismert márka univerzálisan 78 százalékot ért el, a kisebb szereplők átlaga pedig megint csak 78%-ra jött ki.

Végül érdekes, hogy a személyi számítógép kategóriát tovább bontva az asztali számítógépekkel (84%) és a laptopokkal (80%) is nőtt a vevői elégedettség a tavalyi felméréshez képest, csak a táblagépek terén történt némi visszalépés, mínusz hárommal 76%-ra esett az arány.