Gazdaság
Fizetőssé tenné az X-et Elon Musk!
2023.09.21. I 10:30
Minimális havidíjat szabna meg a közösségimédia-platform használatáért, hogy kiszorítsa a botokat.

Amióta Elon Musk átvette a Twittert, szinte nem telik el hónap anélkül, hogy valami – a személyéhez hasonlóan – ellentmondásos újítást ne vezetne be. Volt, hogy a regisztráció nélküli felhasználók számára a posztok megtekintését is lehetetlenné tette, máskor tömeges elbocsátásokat rendelt el, vagy éppen letiltott híres embereket, például az exelnök Donald Trumpot. 

Ja, mellékesem át is nevezte a Twittert X-re. A profilokat hitelesítő kis kék pipát korábban fizetőssé tette, most pedig úgy fest, a teljes X átállhat előfizetős rendszerre – tudta meg az instylemen.hu. A techmilliárdos elmondta, hogy azt látja a botok tömegével szembeni leghatékonyabb fegyvernek, ha egy minimális havidíjat – néhány dollárról van szó – bevezet a közösségimédia-platformon. 

A botok kiszorítása nemes küldetés, de vélhetően az a kis apró sem jön majd rosszul, ami ebből befolyhat: a július végén közzétett adatok szerint az X havonta mintegy 540 millió aktív felhasználót számlál, ami jelentős növekedés a tavaly év végi számokhoz képest. Ha csak két dollárt kér mindenkitől a felület használatáért, máris több mint egymilliárd folyik be havonta.