Ismeretterjesztő
Valódi képszerkesztővé válik a Paint
2023.09.20. I 18:30
A nyilvános tesztelői programban lévők már rétegeket is használhatnak benne.

Váratlanul megkezdte a Windows 11 beépített Paint rajzolóprogramjának funkcionális fejlesztését a Microsoft. Az operációs rendszer stabil változatához nemrégiben befutott legutóbbi verziójával a cég modernizálta a kezelőfelületét, azonban a sötét mód támogatásától eltekintve ez ténylegesen csak egy ráncfelvarrás volt, és látszólag senki sem számított további érdemi újítások befutására.

Az egy kattintásos háttéreltávolítási funkció Insider programban való nyilvános tesztelésének megkezdését követően most újabb béta frissítést adott ki a Painthez: a megfelelő képformátumok esetén támogatottá vált betöltéskor és mentéskor az átlátszóság kezelése, továbbá rétegek lettek használhatóak a képek szerkesztésekor.

A rétegek kezelése nagyon fapados, csak rendezni, elrejteni, duplikálni, összevonni lehet azokat, ráadásul a jelek szerint nem lehet olyan formátumba menteni a szerkesztett képeket, amely képes lenne egyenként menteni a rétegeket, azaz csak egy rétegbe összevonva menthetőek a szerkesztés alatt álló alkotások.