Ismeretterjesztő
Az Apple elismerte, hogy sugárzik az iPhone 12
2023.09.18. I 20:25
A cég olyan szoftverfrissítést ad ki az iPhone 12-esekhez, amely véget vethet azoknak az állításoknak, amelyek szerint az okostelefonok az ország törvényes határértékeit meghaladó sugárzási szintet bocsátanak ki.

Franciaország leállította az összes iPhone 12 értékesítését, miután az ország tesztjei szerint a telefonok az Európai Unió által meghatározott határértékek felett bocsátottak ki elektromágneses sugárzást. Konkrétan a szabályozó hatóság szerint a telefon fajlagos abszorpciós rátája - amely azt vizsgálja, hogy a készülék által kibocsátott rádióhullámok milyen mértékben képesek elnyelődni a szervezetben - magasabb volt a törvényes határértékeknél. 

Belgium és Németország ezt követően bejelentette, hogy ők is felülvizsgálják az iPhone 12 készüléket sugárzási gondok miatt. A probléma az Apple megfogalmazása szerint az ország "sajátos tesztelési protokolljának" köszönhető, és a vállalat megismételte, hogy ez "nem jelent biztonsági problémát".

Az Apple egyébként 2020-ban dobta piacra az iPhone 12-t, szóval már egy kifutott típusnak számít, de ennek ellenére, vagy éppen pont ezért a kedvező ára miatt rengetegen használják pont ezt a típust.