Ismeretterjesztő
A NASA vezérigazgatója hisz benne, hogy létezik földönkívüli civilizáció
2023.09.15. I 13:00
Az elmúlt időszakok rejtélyes jelenségeit vizsgálva ugyanakkor arra jutottak, hogy azok nem ilyen idegen civilizációktól származnak.

Rejtélyes égi jelenségek magyarázatát ígérte a NASA. A sok helyen csak UFO-bejelentésnek beharangozott sajtótájékoztató végül felemásnak mondható bejelentéssel zárult.

Bill Nelson, a NASA igazgatója helyi idő szerint a délelőtti órákban arról beszélt: hónapokon át dolgoztak a NASA legkiválóbb tudósai azon, hogy megválaszolják a mindenkit izgató kérdést, hogy vajon ufókhoz lehet-e kötni a rejtélyes égi jelenségeket. 

Végül arra jutottak: bár ezeket egyértelműen nem az ufók okozzák, továbbra sem tudni, hogy mi a forrásuk – írta a hvg.hu. Nelson kifejtette, hogy mivel számításaik szerint a világegyetemben nagyjából 10 a tizenkettediken számú, Földhöz hasonló bolygó lehet, ő maga úgy gondolja, hogy van élet a Földön kívül is. Hozzátette: olyan eszközök, mint például a James Webb űrteleszkóp segíthet megtalálni ezeket a világokat.

Azt ugyanakkor leszögezték, hogy az elmúlt időszakok rejtélyes égi jelenségeit nem földönkívüli civilizációk okozták. Mint mondták: sok olyan eset, ami elsőre megmagyarázhatatlannak tűnik, alaposabb vizsgálat után logikus magyarázatot nyer. A legtöbbször repülőkről, drónokról, léggömbökről vagy egyszerű időjárási jelenségekről van szó.