Ismeretterjesztő
Eltűnik egy alapfunkció a Messenger appból
2023.08.09. I 18:22
Megkezdte a felhasználók kiértesítését a Meta.

Ősidők óta elérhető funkciót veszítenek el a Messenger mobilappot 2028. szeptember 28. után frissítők, a Meta megszünteti az SMS-ezés támogatását. Az alkalmazás jelen pillanatban beállítható alapértelmezett szöveges üzenetküldő appként, igény esetén képes fogadni és küldeni az SMS-eket.

A Meta nem indokolta meg a döntést, azonban két aránylag nyilvánvaló megfontolás is állhat a támogatás eldobása mögött: egyrészt talán már nem kíván a funkció megfelelő működésének biztosításával bajlódni a vállalat – írta az Origo. 

Másrészt pedig folyamatosan veszi át az SMS helyét a chatszerű élményt kínáló RCS üzenetküldési technológia. Ezt a Messenger nem támogatja, műszaki okokból problémás az implementálása, ráadásul még konkurenciát is jelent a Meta alkalmazásának.

A vállalat tájékoztatása szerint a Messengert alapértelmezett SMS appnak beállítottaknak nem kell aggódniuk, a funkciót kikapcsoló frissítés telepítésekor a mobiljaik maguktól visszaállnak majd a gyári alapértelmezett üzenetküldő app használatára.