Ismeretterjesztő
Vigyázat, maguktól törlődnek a régi Gmailek
2023.08.03. I 10:20
Kétévente legalább egyszer be kell jelentkezni, hogy aktív maradjon a Google-fiók.

Fontos időpont közeleg a Google belépést igénylő szolgáltatásait valamilyen okból mára teljesen elhagyott felhasználók számára, idén decembertől kezdve a vállalat tömegesen törölni kezdi az általa inaktívnak titulált regisztrációkat. 

A törlés elkerülése érdekében legalább kétévente egyszer be kell jelentkezni valamelyik Google-fiókot használó szolgáltatásba, például a Gmailbe vagy a YouTube-ba – írta az Origo.

A fióktörlés visszaállíthatatlan, a megtörténte esetén a felhasználók nem csak elveszítik a Google-fiókjukban tárolt összes adatukat (például e-maileket, fotókat, fájlokat), de a @gmail.com végződésű e-mail-címüktől is örökre elbúcsúzhatnak, biztonsági okból nem tudják majd újból regisztrálni ugyanazt a nevet.

A Google szerint az inaktív fiókok törlésének elsősorban biztonsági oka van, az elemzése szerint ezek esetében az átlaghoz képest legalább 10× nagyobb annak a valószínűsége, hogy nincs bekapcsolva a kétlépcsős hitelesítés, azaz nem kell plusz kódot beírni vagy mobilon megjelenő értesítést jóváhagyni a bejelentkezéshez.