Ismeretterjesztő
Amerikai katonák leleplezik az UFO-titkokat
2023.07.25. I 15:08
A haditengerészet két pilótája is tanúskodni fog ezen a héten az Egyesült Államok Képviselőházi Felügyelő Bizottságának azon a meghallgatásán, amelyen az azonosítatlan repülő tárgyakkal és légköri jelenségekkel (UFO, UAP) ) foglalkoznak.

Tim Burchett képviselő még a múlt hét csütörtökön jelentette be, hogy a bizottság az e heti szerdai ülésén „első kézből fog beszámolni az azonosítatlan rendellenes jelenségekről". A tervezett meghallgatásról kiszivárgott előzetes hírek szerint a bizottsági meghallgatáson a haditengerészeti légierő korábbi parancsnoka, David Braver, valamint Ryan Graves volt haditengerészeti pilóta – írta az Origo.

Ők az azonosítatlan légi jelenségek (UAP) szemtanúi, David Grusch, a „bejelentő" mellett kívánnak tanúskodni, aki a múlt hónapban azt állította, hogy az Egyesült Államok kormánya „sértetlen és részben sértetlen" idegen eredetű járműveket őriz a legnagyobb titokban.

Nem fogunk csészealjat vagy kis zöld emberkéket bevinni a meghallgatásra. Nem erről lesz szó. Az amerikai közvélemény megérdemli, hogy megismerje az igazságot. És jobban oda kell figyelni arra, ha egy kormány nem bízik meg a saját embereiben sem - nyilatkozta Burchett az ABC Newsnak.

"Folyamatosan azt mondogatják, hogy nem léteznek, de ennek ellenére minden lehetőséget meggátolnak, hogy hozzáférjünk azokhoz a kapcsolódó információkhoz, amelyek azt bizonyítják, hogy mégiscsak léteznek" - tette hozzá Burchett a csütörtöki sajtótájékoztatón. "És a dolog végére fogunk jutni, bármi is legyen az igazság" – vélekedik a képviselő.

Ez a bizottság a legújabb azoknak az amerikai intézményeknek a sorában, amelyek arra törekednek, hogy átláthatóbbá tegyék a közvélemény számára is az UAP-ok többnyire titokban tartott vizsgálati eredményeit. Az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA júniusban tartotta meg az első nyilvános ülését ebben a témában, amelyen kiderült, hogy az elmúlt 27 évben 800 UAP-t dokumentáltak az űrkutatási szervezetnél.

"A NASA egyik kulcsfontosságú feladata az élet keresése a világegyetem más részein, de a NASA eddig nem talált hiteles bizonyítékot a földönkívüli életre, és nincs bizonyíték arra sem, hogy az UAP-ok földönkívüliek lennének" – nyilatkozta az amerikai űrkutatási hivatal illetékese júniusban a The Guardiannek.