Ismeretterjesztő
Tényleg létezik az óriás denevér!
2023.07.24. I 11:46
Egy Twitter-felhasználó nemrégiben osztott meg képet egy hatalmasra nőtt denevérről.

Az @AlexJoestar622 nevű Twitter-felhasználó posztolt nemrégiben egy fotót, amelyen egy rendkívül nagy, fekete szárnyú állat látható, amely éppen fejjel lefelé lóg. A felvétel a Fülöp-szigeteken készült, egy épületen belül.

Emlékeztek, amikor azt mondtam, hogy a Fülöp-szigeteken emberi nagyságú denevérek vannak? Igen, erről beszéltem - írta az állatról készült fényképek mellett.

Néhány Twitter-felhasználó azonban kételkedtek abban, hogy a „szörnyeteg” tényleg ekkorára nőtt volna, és trükkre, vagy photoshopra gyanakodtak.

A tweetre adott válaszok közt aztán felbukkant olyan is, amely felvilágosított mindenkit, hogy ez a bizonyos „fenevad” egy aranykoronás repülőkutya, vagy más néven kalong. Ez a faj egy gyümölcsevő állat, és Ázsia, valamint Ausztrália trópusi szigetein található meg. Szárnyfesztávolságuk elérheti a 152 cm-et, testük pedig akár 40 cm is lehet.

Egy másik Twitter-felhasználó is alátámasztotta, hogy a lény valóban létezik, és igazából csak a szárnyfeszttávolságuk nagy, a testük nem különösebben. És igen, csak gyümölcsöt esznek, főleg guavát. Nagyon barátságosak is - tette még hozzá ugyanez a kommentelő.

A többség ezek után leginkább azzal vigasztalódott, hogy a lények növényevők. Ugyanakkor sokan meglehetősen ijesztőnek találták őket, és egyenesen „borzasztónak” nevezték a teremtményeket.