Egyre nagyon vigyázz, ne a fagyasztód legyen az élelmiszertemetőd.
A fagyasztás egy nagyszerű tartósítási és maradékmentési mód, azonban ne a fagyasztó legyen az ételtemető. „A fagyasztó nemcsak a jégkockatartó miatt a legjobb barátunk a kánikula alatt. Remek megoldás, hogy meghosszabbítsuk az ételmaradékok vagy akár a pékáruk eltarthatóságát” –
írja a házipatika.com a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egyik
Facebook-posztja alapján.
Az alábbi tippekkel megakadályozhatod, hogy a mélyhűtőben tárolt ételek nagy része végül mégis a kukában kössön ki:
- Mindig csak akkora mennyiséget fagyassz le egyben, amekkorát később meg is tudsz enni egyszerre! Így csak annyit kell majd kiolvasztanod, amenyi biztosan el is fogy.
- Címkézd fel a fagyasztóba tett zacskókat, dobozokat! Írd fel, hogy mi van bennük, és azt is, hogy mikor fagyasztottad le azokat!
- Később pedig használd is fel a fagyasztóban rejlő finomságokat! Érdemes rendszeresen nézd át a mélyhűtő tartalmát, és lehetőleg mindig a régebb óta ottlévő adagokat fogyaszd el!
- A pékárukat – például kenyeret, kalácsot, bagettet – egyébként felszeletelve érdemes lefagyasztani.