Gazdaság
Mintha a jövőben épült volna! Elképesztő luxus és technika egyetlen bisztróban
2023.07.07. I 16:15
Az arcszkennerrel ellátott épület a modern csúcstechnológia mellett ráadásul elképesztő luxust kínál.
 
 24 karátos aranybetétekkel készült márványpadló, egyedileg ide tervezett olasz bútorok, gránit, Decastelli fém falpanelek és a Siches üvegpanelek – első pillantásra ezek a luxuselemek fogadják a betérőt. Az épület maga azonban a technika vívmányait foglalja magában a kényelem és a látvány mellett.

Az arcszkennerrel felszerelt irodaházban a GMV6 hűtő-fűtő rendszer az egyik helyiségből a másikba szállítja a hőt. Az épület ugyanis tudja, hogy milyen évszak van, merről fúj a szél, milyen erővel, merről süt a nap, milyen fényerővel, és három hónapra előre időjárás-előrejelzést tud adni.

Az Újváros Bisztróban szinte futurisztikus, ahogyan az intelligens, öntanuló algoritmusok vezérlik a hőmérsékletet, a fényerőt, a légtechnikát, a sötétítőket. Sőt, az épület érintőképernyőn vezérelhető, magas minőségű audiorendszere biztosítja a háttérzenét, amely kellemes kikapcsolódást nyújt az étterem minden részén, beleértve a galériát és a teraszt, sőt, a mosdókat is.

A hely a belsőépítészet páratlan példája. A lélegzetelállító belsőt mások mellett Turco neves nemzetközi designer alkotta meg, aki a digitális és kézműves technológiát kombinálva ötvözi a művészetet és a belsőépítészetet.

Az egyedileg ide tervezett olasz bútorok – mint például a Bentley ülőgarnitúra – mellett a 24 karátos aranybetétekkel készült márványpadló is kizárólag erre a helyre készült. A Decastelli fém falpanelek és a Siches üvegpanelek, gránit- és márványlapok fokozzák a luxus érzését, amikor beülünk a bisztróba.