Életmód
Kihajózott a világ legnagyobb tengerjáró hajója
2023.06.23. I 12:39
Egyelőre csak próbautakat tesz a Royal Caribbean társaság legújabb büszkesége.
 
 A világ legnagyobb tengerjáró hajója, az Icon of the Seas néhány napja először hagyta el a finnországi Meyer Turku hajógyárát és megkezdte a tengeri próbaútját. A 20 emeletes hajón 2 350 fős személyzet szolgálja majd a 7600 fő utas kényelmét, a tervek szerint jövő januárban teljesíti majd az első hivatalos útját.

Emellett 7 medence, 9 pezsgőfürdő, 6 rekord nagyságú vízi csúszda, AquaDome, Chill Island, Swim & Tonic úszóbár, Central Park és a megújult Royal Promenade várja a vendégeket, valamint a Royal Bay Pool, ami a legnagyobb valaha megépített medence lesz a tengeren.

Az Icon of the Seas most egy hétig tartó tengeri próbasorozatot hajt végre, ahol a hajó manőverezését és fedélzeti technológiáját valós körülmények között tesztelhetik. A hajón jelenleg több mint 450 szakember dolgozik, akik fontos, előzetes teszteket hajtanak végre az Icon fő hajtóműveivel, hajótestével, mentőcsónakjaival, tolómotorjaival és navigációs rendszerével, hogy minden a legnagyobb rendben legyen, amikor az utasok már a fedélzeten lesznek.

Ha minden jól halad a próbákon, akkor az Icon of the Seas tengeri próbái az év végén fejeződnek be, és a monumentális tengerjáró 2024 januárjában áll szolgálatba, amikor Miamiból indulva hétnapos körutakra indul majd a karibi térségben.