Életmód
Már a Balaton mellett is „értenek vegánul”
2023.06.18. I 10:40
Már nemcsak a gyermekkorunkat idéző lángos és hekk jelenti a térség specialitásait.

A Balaton környéke igen változatos gasztronómia élményeket tartogat, ráadásul egész évben. Már nemcsak a gyermekkorunkat idéző lángos és hekk jelenti a térség specialitásait, hanem bizony olyan ízélményekben gazdag, vegán étterem kínálata is.

Öt évvel ezelőtt, amikor Anita első vegán éttermét nyitotta meg a Balaton partján nem gondolta volna, hogy ekkora érdeklődés fogja övezni a tiszta, növényi alapanyagokból készült ételkülönlegességeit, és vegán főzőkurzusait.

Az elmúlt évek azonban beigazolták, hogy az, ami a Balaton északi partján létrejött, nemcsak az egyedi ízek kedvelőinek nyújt feltöltődést, hanem mindenki számára, aki nyitott az újdonságokra. Az egyre nagyobb érdeklődés, egyre nagyobb teret kívánt, így Árvai Anita a „költözés" mellett döntött, új helyen, sokkal tágasabb helyszínen, megújult étlappal, de a korábbi étterem értékeit őrizve nyitott újra Balatonalmádiban, a régi Határ Étterem helyén.

A vegán étteremben a helyi alapanyagokat, a környékbeli kistermelők minőségi termékeit felhasználva készül valamennyi étel. A fenntartható gondolkodás mellett, ez a másik olyan alapérték, amely jellemző az étterem mindennapjaira. A finom ételek és desszertek fogyasztása mellett, pedig az egészségé és a lelki feltöltődésé a főszerep.

Az étlapon egész évben szezonális zöldségekből és gyümölcsökből készülő finomságok találhatóak. Az ízharmónia és a jóllakottság garantált.