Életmód
Strucchús - jegy egy igazi gasztro-utazáshoz
2023.06.15. I 18:55
Hihetetlen élmény, hogy egy vérbeli konyhamester mit ki tud hozni a strucchúsból.

Egyre többen táplálkoznak tejmentesen. Ez a tejfehérje-allergiások és laktózérzékenyek egyre nagyobb száma mellett számos, a tehéntejet elhagyó divatos táplálkozási irányzatnak, mint például a paleo és a keto is köszönhető.

Azonban sokan egyszerűen csak nyitottak az új gasztronómiai élményekre, néha halmozva az újdonságokat, amelyet több különleges recept is bizonyít, mint amelyeknek a strucchús is alapanyaga.

- A tejmentesen-táplálkozás, az egészséget szem előtt tartó táplálkozási irányzatok és a változatos étrend nem zárja ki egymást. Hihetetlen élmény, hogy egy vérbeli konyhamester mit ki tud hozni a strucchúsból. Érdemes kipróbálni és a gasztro-bakancslistánk elejére felírni - mondta Dr. Németh Csaba, élelmiszer-mérnök.

 

Strucc steak júdásfülgomba salátával

Hozzávalók:

4 x 25 dkg Le GourMate strucc steak

1-2 evőkanál zsiradék

saláta

 

a salátához:

40 dkg friss júdásfülgomba

20 dkg a diétánkba illeszthető tészta

20 dkg ToTu extrán krémes

20 dkg paleolaj

4 dkg kókusz aminó szósz

2 evőkanál méz (ízlés szerint helyettesíthető más édesítővel is)

3-4 evőkanál szezámmag



 

A gombasalátához a tésztát a csomagolásán feltüntetett módon megfőzzük. Leszűrjük, kihűtjük. A gombát egyforma darabokra vágjuk. Sós, lobogó vízben 10 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, kihűtjük. A ToTu extrán krémest habverővel összekeverjük az olajjal úgy, hogy az olajat apránként csorgatjuk a krémhez. Ízesítjük sóval, mézzel és kókusz aminó szósszal. Összekeverjük a kihűtött gombával és a tésztával. Pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.

Felforrósított zsiradékban a húsdarabok minden oldalát átsütjük 2-2 perc alatt. Kis időre félretesszük, mielőtt szeletelnénk. Tálaláskor salátaágyra fektetjük a hússzeleteket, a júdásfülgomba salátát pedig megszórjuk szárazon pirított szezámmaggal.