Életmód
A leves lehet a fogyókúrázók Szent Grálja
2023.06.08. I 12:10
A diétázók sok esetben alulértékelik ezeket a fogásokat.

Itt a nyár, a kétségbeesett, utolsó pillanatos fogyókúrák és diéták időszaka, amikor sokan böngészik az internetet sikeres és gyors módszer után kutatva. A legtöbb ilyen kétségbeesett próbálkozás azonban hamar kudarcba is fullad. Ötvös Edina egészség coach szerint ennek az az oka, hogy a diéták túlnyomó többsége nem tartható hosszú távon, ami pedig biztosan nem hozza meg a kívánt eredményt.

A fogyni vágyók gyakran feledkeznek meg a levesekről, amelyek jótékony hatásai azonban vitathatatlanok. Sokan azonban csak előételként tekintenek erre a fogásra, ami egy teljes étkezést is kiválthat, ráadásul minden olyan anyagot is tartalmaz, amelyre a szervezetünknek a fogyókúra alatt is szüksége van. Persze ehhez az is szükséges, hogy megfelelően összeállított alapanyagokból készítsük el.

„Egy jó fogyókúrás fogásnak is teljes értékűnek kell lennie: kell bevinnünk rostot, hogy megfelelő legyen az emésztésünk, fehérjét, hogy támogassuk az izomzatunkat valamint vitaminokat és szénhidrátot az immunrendszerünk támogatásáért és a megfelelő energiaszinthez. Egy jó levesben ez mind megvan, ráadásul több napi adagot is elkészíthetünk.

Egy finom húsleves, ha van benne tészta, zöldség és hús, felér egy teljes étkezéssel is, ami után már nem szükséges második fogás. De egy krémleves vagy éppen egy lencseleves is tökéletes választás lehet bármikor. Persze nem kell megpakolni fehér lisztből készült tésztával, hiszen ma már erre is nagyon sok egészséges alternatíva létezik, ami beilleszthető a fogyókúrába is” - tette hozzá Ötvös Edina