Utazás
Ötezer vendéget szállítana, és szinte sosem szállna le a nukleáris légi hotel
2023.06.06. I 19:25
Fúziós erőművel működő óriásrepülő, külső liftekkel, kilátóterasszal, uszodával, színházzal, közeli csillagokkal.

Nem tudjuk, mennyire lehet komolyan venni a következő koncepciót, mindenesetre eléggé extravagáns: egy nukleáris „sky hotel”, ami ötezer utast képes szállítani, és szinte sosem kell leszállnia. Ez a Sky Cruise, amit 20 elektromos motor hajt, és az utazási élmény maximumát ígéri – már ha valakinek az a maximum, hogy nem száll le.

Luxus, gasztro-mennyország, meg egy óriási csarnok, 360 fokos panorámával a végtelenre – ezt mind-mind ígéri a Sky Cruise. Ezt a magasan fekvő csarnokot egy lift köti össze a fedélzettel, ami annyira futurisztikus, hogy az már tényleg túlzás.

Rekreációs helyszínek, bevásárlóközpont, uszoda, étterem, bár, játszótér, színház, mozi, konferenciaterem, és persze esküvőhelyszín – ez mind volna az ábránd szerint a gépen, sőt mindenből több is.

Külső liftek és a gép két oldalán kilátóteraszok is kerülnek a Sky Cruise-ra, ahonnan közelről lehet bámulni a csillagokat vagy az Északi Fényt. És méghozzá mindez tiszta energiával, egy „kicsi fúziós erőművel” üzemelne, ami korlátlan energiát biztosít neki, így szinte sosem kell leszállnia.