Ismeretterjesztő
Egyenlítő best of: utazás, egészség és ökotudatosság
2020.10.05. I 11:28
Ezúttal 3 különböző témakörből szemezgetve válogattuk ki a kedvenceinket az Egyenlítő múlt heti adásaiból. Az egészséges táplálkozásra és a belföldi utazásra való ösztönzés mellett többek között egy zöld újításról is hallhattunk. Ha lemaradtál a beszélgetésekről, itt visszanézheted őket.
Egész évben Balaton

A Magyar Turisztikai Ügynökség augusztus 24-én indult kampánya arra hívja fel a figyelmet, hogy a nyár elmúltával még nem ér véget a szezon, új élményekkel egész évben feltöltődhetünk. Így a Balatonnál is, mely egyáltalán nem csak a vízi élményekről szól. Ősztől nagyszerű úti cél azoknak is, akik aktívan felfedeznék a térség kulturális kincseit és gasztronómiai kínálatát. Az egész évben tartalmas Balaton szépségeit Könnyid László a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese mutatta meg az Egyenlítőben. 
A gyorsételek hatása a testünkre

Mindenki tudja, hogy káros, mégis sokan fogyasztják. Mégis hogyan hatnak a szervezetünkre a gyorsételek? Schönekker László személyi edző elárulta, néha ő is elcsábul ezeknek a finomságoknak. Számára egy jól bevált tipp, hogy például bevásárlás közben nézzük meg mások kosarát is, és azt is, kinél van a kosár. Így össze tudjuk hasonlítani a miénkkel, ha a sajátunkban is látunk „bűnös finomságokat", gondoljuk át, megéri-e, ha az az ára, ha meghízunk. 
Zöld buszváró

Az V. kerület környezettudatos intézkedéseinek sorában egy újabb innovatív színfolt a nemrégiben átadott zöld buszváró. A megálló nemcsak esztétikai élményt nyújt, de a jövőben „városi dzsungellé” alakulva a mikroklíma kedvező befolyásolásában és a levegőminőség javításában is szerepe lesz. Rideg Richárd vendége Megyeri Szabolcs, Belváros-Lipótváros főkertésze volt az Egyenlítőben.