Ismeretterjesztő
Gyerekinfluenszerek, Morasko-krátermező és az 5G technológia - Az Egyenlítő legjobb beszélgetései
2020.09.15. I 05:59
Milyen színtereken képviselhetik magukat a gyerekinfluenszerek? Mit lehet tudni a Meteoritkráter Expedícióikról? Mit jelent az 5G technológia? Ezekre a kérdésekre mind választ kaptunk az Egyenlítő múlt heti beszélgetéseiben! 
A gyerekek az influenszer színtéren alapvetően két területen képviseltetik magukat hazánkban, egyrészt ide tartoznak azok, akik fiatal koruk ellenére jelentős követőbázissal rendelkeznek különböző közösségi média felületeken, másrészt ide soroljuk a magukat influenszernek tartó szülők gyerekeit is, melynek tipikus esete például, amikor a celeb anyuka és apuka valamilyen márkát reklámozva szerepelteti a gyerekét a saját social media felületein. A jelenség kiváltó okairól és a fiatalkorú véleményvezérek térhódításának következményeiről Pálfi Norbert reklámszakember beszélt az Egyenlítőben.
190 meteoritkráter van a Földön, ezek kanonizáltak, tehát a velük foglalkozó tudományos közösség ennyit fogad el - tudtuk meg Rezsabek Nándortól és Makai Zoltántól, a Meteoritkráter Expedíció projektvezetőitől az Egyenlítőben. A vendégek a saját Meteoritkráter Expedícióikról is beszélgettek Bárány Robival, és többek között a poznańi Morasko-krátermezőről is meséltek.
1980-tól az 1G, 1990-től a 2G, 2000-től a 3G, 2010-től a 4G, 2020-tól pedig megjelent az 5G mobiltechnológia. Az 1G-t csak hangszolgáltatásra használták, a 2G hozta a valódi áttörést, ez tette népszerűvé a mobiltelefóniát. A 3 és 4G technológia pedig már nem csupán telefonálásra, hanem adatforgalomra is alkalmas lett. A fejlődés azonban korántsem ért véget! Hogy milyen újdonságot hoz az életünkbe az 5G, arról Mácz Ákos, az 5G Koalíció szakmai vezetője tájékoztatott minket az Egyenlítőben.