Ismeretterjesztő
3 gyöngyszem: Egyenlítő best of a múlt hét beszélgetéseiből
2020.09.08. I 06:01
Mi a családállítás jelentősége? Mit tartogat az Ökoindustria 2020 szakkiállítás? És mi is az az ITER? Ilyen és ehhez hasonló kérdések kerültek megválaszolásra az Egyenlítő múlt heti adásaiban. Íme 3 beszélgetés, amit kár lenne kihagyni:
„Össze vagyunk kötve egymással”

A családállítás tulajdonképpen a régi tudásnak az újra behozatala a pszichológiába és a normál köztudatba – mondta dr. Angster Mária pszichoterapeuta az Egyenlítőben. Ha valaki megbetegszik, esetleg depressziós lesz, nem az ő idővonalán van a baj kiváltó oka – mondta a szakértő. Kifejtette: nem az illetővel történt valami, aminek a következményeképpen neki van tünete. Ez arról szól, hogy össze vagyunk kötve egymással.    
Ökoindustria 2020

Ősszel hatodik alkalommal rendezik meg az Ökoindustria 2020 nemzetközi környezetipari szakkiállítást. Közép-Kelet Európa egyik legjelentősebb környezetipari eseménye. Idén a holland királyság, mint vendégország is jelen lesz. Az Egyenlítő vendégei a témában Hankó Gergely, a KSZGYSZ ügyvezető igazgatója és Krakkó Ákos, a Kék Bolygó Alapítvány kommunikációs igazgatója volt. 
Jelenleg az egyik legnagyobb projekt a világon: az ITER

Az Energiatudományi Kutatóközpont mérnökeinek és kutatóinak a részvételével megkezdődött a világ első erőmű méretű fúziós kísérleti berendezésének az összeszerelése. Az ITER, azaz a nemzetközi kísérleti termonukleáris reaktor létrehozása jelenleg az egyik legnagyobb nemzetközi mágnes- és fúziós kutatásfejlesztési projekt a világon, amelyben magyar kutatók és mérnökök vesznek részt. Az Egyenlítő vendégei a témában: dr. Zoletnik Sándor és dr. Veres Gábor a Fúziós Plazmafizikai Laboratórium vezetői voltak.