Ismeretterjesztő magazin
Egyenlítő best of: belföldi gyöngyszemek, Holdra törő tervek és a női libidó rejtelmei
2020.08.11. I 06:48
A múlt héten átbeszéltük dr. Hevesi Krisztával, hogyan ingadozik a férfiak és a nők libidója, illetve mi kell ahhoz, hogy megakadályozzuk a csökkenését. Dr. Pacher Tibor arról is mesélt, milyen nemzetközi díjat zsebelt be a Puli Space Projekt vízszaglászója, illetve milyen tervek mentén folytatják a fejlesztést. Ezt követően a fellendült belföldi turizmusra is kitértünk, Szűcs Péter utazó újságíró izgalmas hazai helyszíneket is ajánlott nekünk. 
Mitől csökken a női libidó? Ez az egyik leggyakoribb szexuális probléma

Libidócsökkenés esetén dr. Hevesi Kriszta mindig azt a kérdést teszi fel női pácienseinek, hogy mikor érzik magukat igazán nőnek, mert a nőnek a legfontosabb afrodiziákum, azaz vágykiváltó az, hogy ő a férfi vágyának a tárgya. Ha idővel kevesebb bókot kap, nem érzi a megfelelő érzelmi biztonságot. A szexuálpszichológus a nemi vágy csökkenésének egyéb kiváltó okairól is beszélt az Egyenlítő adásában.
A Puli Space Projekt vízszaglászója 2023-ben eljuthat a Holdra

Dr. Pacher Tibor, a Puli Space Projekt megalapítója 10 évvel ezelőtt azt tűzte ki célul, hogy elviszi Magyarországot a Holdra. Egy klasszikus felderítőrobotot kezdtek építeni a 2018-ban megrendezett Google Lunar XPRIZE innovációs versenyre. Azóta sem álltak le a tervezéssel, fejlesztéssel, nemrég egy NASA-díjat is bezsebeltek: a Puli vízkutató detektora a holdi erőforrások kategória első díját hozta haza.
Magyarország „elfeledett” kincsei: hova utazzunk belföldön?

Szűcs Péter utazó újságíró szeret olyan hazai helyeket bejárni, amikről nem lehet tudni, hogy izgalmasak és jók, mert még nincsenek a közérdeklődés központjában. Az Egyenlítő adásában is ajánlott itthoni úti célokat, amiket érdemes felvennünk a bakancslistánkra. „ Ugyanolyan kielégítő lehet egy itthon töltött hét, 10 nap vagy 2 hét, ha az ember olyan attitűddel indul el, hogy képes arra, hogy felfedezzen - felfedezni, azt a saját utcájában is megteheti az ember!" - mondta Péter, aki Debrecent ezzel a mentalitással barangolta be.