Ismeretterjesztő
Egyenlítő best of: mire számíthatunk ősszel járványügyileg?
2020.08.04. I 08:19
Ha hétfő, akkor Egyenlítő best of! Ismét izgalmas múlt heti beszélgetéseket válogattunk be összeállításunkba. Dr. Zelena András gyászterapeuta a gyászhoz való megváltozott viszonyunkról és a gyászfeldolgozás módszereiről mesélt. Dr. Rab Árpád, a Budapesti Corvinus Egyetem trendkutatója a gaming világ rejtelmeiről mesélt, mely egyre szélesebb közönséget ér el. Dr. Rusvai Miklós víruskutató pedig arról tájékoztatott minket, előreláthatóan milyen következményei lesznek annak, hogy az elmúlt hetekben egyre többen utaznak külföldre.
Gyászfeldolgozás szakemberrel

A mai világban tabutémának számít a halál, korábban viszont, amikor a generációk együtt éltek, a családtagok résztvevői voltak rokonaik hosszú betegségének, halálának - magyarázta Dr. Zelena András. A gyászterapeuta hozzátette, a közösségi médiában egyre inkább teret nyer a gyászról, elmúlásról szóló beszédmód. Az adásban szó volt a gyász szakaszairól és a feldolgozás módszereiről is.
Egyre népszerűbbek a videojátékok az idősebb korosztály körében is

Nemcsak a 20 éveseké a gamer világ! Az elmúlt néhány évben ugyanis a videojáték-piac a játszani akaró emberek sokkal nagyobb rétegét szólította meg nemtől és kortól függetlenül, mint valaha. Ez többek között a platformok egyre szélesebb palettájának köszönhető, hiszen, ha nagyon szeretnénk, akár már az autónk fedélzeti számítógépén is játszhatunk. A gaming világ titkaiba dr. Rab Árpád, a Budapesti Corvinus Egyetem trendkutatója avatott be minket.
A jó idő kedvez a turizmusnak és a koronavírus terjedésének is

Elképesztő híreket lehet olvasni, miszerint rekordszámú koronavírus-fertőzöttet regisztráltak a világon az elmúlt napokban. Ezek tekintetében nem csoda, hogy mindenki várja a híreket az oltóanyag fejlesztésről. Dr. Rusvai Miklós az Egyenlítőben elmondta, tart az idegenforgalomtól, ugyanis sokan elindultak olyan országokba, ahol sokkal rosszabb a helyzet, mint hazánkban. A jó idő egyrészt kedvez a turizmusnak, másrészt ennek köszönhetően a vírust is be tudják hozni egyik országból a másikba. A víruskutató Bárány Robinak elmondta, valószínűleg az elsőhöz hasonló hullámra már nem kell számítanunk.