Ismeretterjesztő
Gyerekposztok, férfi plasztika és az anime világa - Egyenlítő best of a múlt hét legjobb beszélgetéseiből
2020.07.28. I 06:52
Egy téma, ami igencsak megosztja az embereket, vagy nagyon szeretik, vagy egyáltalán nem értik. A Magyar Anime Társaság két tagja most betekintést engedett az Egyenlítő műsorában az anime és a manga világába. Gyerekekről posztolni hatalmas felelősség, hiszen nem tudhatjuk, mikor, ki és milyen célra használja majd fel ezeket a felvételeket. Az internetjogász azt javasolja, várjuk meg míg a gyerek abba a korba lép, hogy el tudja dönteni, szeretne-e szerepelni a közösségi média felületein. Habár, amerikai kutatások szerint a férfiak egyre önimádóbbak, plasztikai beavatkozásokra még mindig több nő vállalkozik. Dr. Krasznai Zsolt elárulta, már nemcsak a hajbeültetés tartozik a népszerű kezelések közé. Következzen az elmúlt három legérdekesebb Egyenlítő beszélgetése!
Egy téma, amit vagy nem értenek az emberek vagy teljesen megőrülnek érte: ez nem más mint, az anime. Ujfalvi Andrea szerint sokan teljesen félreértelmezik az animét, ez pedig azok számára érthetetlen, akik rajonganak érte. Az anime a japán meséket, rajzfilmeket foglalja magába. A manga lényegében a japán képregény, az alkotóik pedig a mangakák. A témában a Magyar Anime Társaság titkára, Enyingi Vivien és Ujfalvi Andrea, a Felügyelő Bizottság tagja mesélt nekünk. 
Egy gyerekposzt kapcsán fontos átgondolni, hogy milyen felületen és hogyan osztjuk meg azt. Egy nyilvános posztot a világon bárki megnézhet, sőt el is menthet magának, és a későbbiekben visszaélhet vele. Ezt digitális gyerekrablásnak nevezzük - tisztázta Baracsi Katalin. Az internetjogász az Egyenlítőben hangsúlyozta, ki kell alakítani egy biztonságos közeget a gyerekről szóló posztok esetében. Ugyanakkor azt tartja a legjobb döntésnek, ha a szülők akkor posztolnak a gyerekről, ha ő már el tudja mondani erről a véleményét, esetleg ellenezni tudja. Az adásban felmerült 6 olyan szempont is, ami a szülők helyes döntéseit segíti.
Amerikai kutatók azt állapították meg, hogy a férfiak összességében önimádóbbak, mint a nők. Ezért talán nem is meglepő, hogy ők is egyre többször fordulnak plasztikai sebészhez. Dr. Krasznai Zsolt szerint hazánkban e tekintetben 90-10% arányban vezetnek a nők. Habár külföldön mások az arányok, ugyanúgy a nők döntenek többször az esztétikai beavatkozások mellett. A férfiak legtöbbször a ráncaik miatt keresik fel dr. Krasznai Zsoltot, de járnak botox kezelésre, szemhéjplasztikára, zsírleszívásra és hasplasztikára is. Dr. Krasznai hozzátette, ő személy szerint büntetné azt a plasztikai sebészt, aki természetellenes Barbie babákká alakítja át a nőket. Az adás végén a műsorvezetőt, Rideg Richárdot elemezte, abból a szempontból, hogy mit lehetne rajta változtatni.