Ismeretterjesztő
A 10 millió Fa közösség szakértője: „Nem ültethetünk akárhova”
2020.07.10. I 06:30
A 10 millió Fa országos közösség célkitűzését a neve is mutatja, az ültetések mellett pedig a klímaváltozás és a biodiverzitás kérdéseit is többféle fórumon vitatják meg. Magáról a kezdeményezésről Dr. Aszalós Réka, a közösség szakértője mesélt az Egyenlítő adásában. 
A szakértő egy mentett hegyi juhar növendékkel ajándékozta meg csatornánkat, melyet saját kertjéből hozott. Ajándékát ezúton ismét szeretnénk megköszönni! A kis fának az OzoneTV Facebook-oldalán kerestünk nevet, és végül az Ozoneka lett a befutó. Az elültetésére július 11-én kerül sor az Egyenlítő műsorvezetői, Richárd és Robi által. Dr. Aszalós Réka szerint az első egy év mindig kritikus, ráadásul nyáron rengeteget kell majd locsolnunk a fát, de ha megfelelően viseljük gondját, akár 200-400 évet is élhet.

A 10 millió Fa közösség létrejötte egyfajta segélykiáltás volt tavaly júliusban, az alapítók és a tagok azóta is azon munkálkodnak, hogy civilként együtt élhetőbbé tehessük a bolygónkat. Munkájukról, célkitűzésükről és a klímaváltozás problémájáról vendégünk részletesen mesélt az adásban: