Ismeretterjesztő
Megmaradjon-e a nagykörúton a kerékpársáv? Autósok kontra kerékpárosok
2020.06.26. I 18:00
Halász Áron, a Magyar Kerékpárosklub elnökhelyettese és Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke az Egyenlítőben vitáztak a kerékpáros és az autós közlekedésről. Kell-e egyáltalán különbséget tenni vagy mindenki egyszerűen közlekedőnek számít? A műsorban elhangzott a most sokakat foglalkoztató kérdés is: Maradjon-e a nagykörúton a kerékpársáv? 
Halász Áron arról számolt be, hogy Budapest lakosságának sokkal nagyobb része közlekedne kerékpárral, ha az utak lehetővé tennék ezt. 
 
Knezsik István, csak azt szeretné elérni, hogy mindenki, akár autóval, akár kerékpárral, de közlekedjen felelősségteljesen. Úgy véli, hogy mindenki azt érzi, hogy neki van elsőbbsége, és neki bármit szabad, utazzon bármilyen járművel is. Halász Áron arra hívta fel a figyelmet, hogy aki nagyobb járművel van, sokkal könnyebben veszélyezteti a gyengébb közlekedőt. 
 
Hozzátette, hogy a nagykörúton lévő biciklisáv sokakra ösztönöz arra, hogy kerékpárra pattanjon. Mivel segíti az eszközváltást, örülne hogyha megmaradna a sáv. Knezsik István viszont inkább elterelné a kerékpárosokat egy párhuzamos utcába. A Magyar Kerékpárosklub elnökhelyettese nem ért egyet, ugyanis szerinte nincs összefüggő mellékutca-hálózat, amely ki tudná váltani a körutat.  

A teljes vita itt nézhető vissza: