A csomagolások használatával frissen tarthatjuk az ételeket, és ez azért is fontos, mert a hiábavalóan előállított termékek gyártása során felhasznált alapanyagok és energia hiábavalóan terheli a környezetet - hívta fel a figyelmünket Nagy Miklós, a Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség főtitkára. Többek között arra is kitért, hogy a műanyag zacskók az élelmiszerpazarlás elkerülése szempontjából hasznosabbak, mint a papírzacskók, ráadásul remekül újrahasznosíthatóak.
Az Egyenlítő vendége a műsorban a fenntartható csomagolásfejlesztés 3 ismérvét is megosztotta:
1. legyen maximális a záróvédelem,
2. a csomagolás a lehető legkisebb környezetterhelést okozza,
3. a felhasznált csomagolóanyagok minél nagyobb arányban a körforgásban maradjanak.
A szövetség főtitkára a körforgásos gazdaság fogalmát is tisztázta. Lényege, hogy a hátramaradó hulladéknak alkalmasnak kell lennie újbóli alapanyagkénti hasznosításra. Ilyenek például az alumínium italos dobozok, a kartonpapír és a hullámpapír is.
Nagy Miklós az egyén felelősségét is hangsúlyozta a használat visszaszorításában, illetve a hulladék megfelelő tárolásában, csoportosításában.