Utazás
Idén a Balaton a Riviéra
2020.06.04. I 18:00
Dr. Kiss Róbert Richárd az Egyenlítőben elmondta, nem marad el a 2020-as nyári szezon, de az utazni vágyók inkább belföldi úti célokat választanak. A turisztikai szakújságíró szerint már július elején megtelhet a Balaton, ugyanis a karantén végével, a kijárási korlátozások enyhítésével megjött az emberek kedve a kimozduláshoz. 
A szakértő úgy véli, ahogy korábban, most is júliusban és augusztusban megy majd az emberek nagy része nyaralni, a különbség abban rejlik, hogy a többség inkább belföldi úti célt választ. A karantén végével, a kijárási korlátozások enyhítésével megjött az emberek kedve a kimozduláshoz, így a Balaton már július elejére megtelhet. 

Dr. Kiss Róbert Richárd szerint inkább a rövidebb, autós utazások lesznek népszerűbbek a következő időszakban. Többek között azért is, mert jelen állás szerint külföldi utazás után két hét hatósági karantén vár a hazatérőkre.

A szabályok várhatóan lazulnak, és nem plexifal mögött vacsorázunk majd, de saját érdekünk, hogy bizonyos előírásokat ezután is betartsunk. A szakértő arra számít, hogy a belföldi turizmus élénkül fel mindenhol.

Mivel az elmúlt két hónapban nem lehetett utazni, így már nem várható erős szezon. A védőtávolság betartása miatt a szállodák nem is üzemelhetnek majd 100%-os telítettséggel, ami további bevételkiesést jelent számukra. 

A teljes beszélgetés itt nézhető vissza: