Utazás
70 százalék forgalomkiesés várható idén a horvátoknál a járvány miatt
2020.06.03. I 22:46
Skenderovic Marin Horvátország-szakértő szerint 70 százalék forgalomkiesésre lehet számítani idén a horvátoknál, de így sem mondanak le a szezonról. A járványra vonatkozó szabályok betartása mellett az ország mindent meg fog tenni, hogy bevonzza a turistákat.
Múlt hétvégén már 40 ezer turista érkezett a horvátokhoz, akik szeretettel várják a nyaralni vágyókat. Kiemelten figyelnek a fertőtlenítésre a szállásokon, és a 1,5 méteres távolságtartást is szigorúan veszik - igaz egyelőre kérdés, hogy ez a forgalmas strandokon hogyan valósul majd meg. Idén nyáron várhatóan a privát apartmanok lesznek a legnépszerűbbek: a szállásadók közül sokan személyes kontakt nélkül fogják lebonyolítani az ingatlanok kiadását. Az Egyenlítő vendége elárulta, egy kicsit faragnak az árakból, de sokat nem tudnak, hiszen a szállásadók nagy része a szezonban szerzett bevételéből él meg egész évben.

Egy biztos, van érdeklődés a horvát tengerpart iránt, pláne, hogy a környező országokból sokaknak van saját ingatlanjuk az országban, a szlovénoknak például 110 ezer. A kis méretű Vir szigeten pedig körülbelül 1000 ingatlan magyar tulajdonban van.

A teljes beszélgetés Skenderovic Marinnal itt nézhető vissza: