Ismeretterjesztő
Latin-Amerika országai is ráléptek a tömegturizmus útjára
2020.05.20. I 18:00
Ha a magyarok Latin-Amerikát választják utazási célpontjukként, általában Peru vagy a Karib-térség mellett döntenek. Ezeken túl más országok is igen népszerűek, az utóbbi 15 évben ugyanis egész Dél-Amerika látogatottsága megugrott - számolt be róla Nagy Endre utazásszervező az Egyenlítő - Home Office adásában. Az összes országról elmondható, hogy rálépett a tömegturizmus útjára.
Az elmúlt 15 évben megugrott Dél-Amerika látogatottsága. Már nem csak a klasszikus úti célokat keresik az utazók, ezáltal az összes ország rálépett a tömegturizmus ösvényére - jelentette ki az utazásszervező. A magyarok számára a fő desztináció még mindig Peru.

Sokan viszont veszélyesnek találják ezeket az országokat, ezért nem célozzák meg őket. Nagy Endre elmondta, 15 év alatt semmilyen atrocitás nem érte őt a térségben, az esetleges harcok inkább a helyi gazdagok között zajlanak, amik nem érintik a turistákat. Chile a legfejlettebb és leggazdagabb országok listáján szerepel egyedüliként a dél-amerikai régióból, országon belül viszont óriási a szakadék az emberek életszínvonala között. Ennek apropóján egy tüntetési hullám is elindult, amelynek a koronavírus-járvány vetett véget.
Ha Chilében lazítanak a korlátozásokon, valószínűleg folytatódni fog a forradalom – tette hozzá Nagy Endre. A tüntetéshullám egész Dél-Amerikán végigsöpörhet.