Ismeretterjesztő
COVID-19: Interjú magyarokkal, akik a világ gócpontjaiban élnek
2020.05.01. I 20:22
USA, Kína, Franciaország, Németország és Svájc - néhány ország a koronavírus-járvány gócpontjai közül, ahol nemcsak helyiek, hanem magyarok is várják, hogy lassuljon a vírus terjedése, és végre visszaálljon az élet a régi kerékvágásba. Hogy hogyan reagáltak a helybéliek a kialakult helyzetre, milyen intézkedéseket kell betartaniuk, illetve hogyan vészelik át ezt a nehéz időszakot, arról Rideg Richárd és Bárány Róbert kérdezte vendégeit az Egyenlítő - Home Office legújabb adásaiban.  
Svájc - Papp Andrea gasztrobiológus, táplálkozástudományi szakember

A műsor virtuális vendége svájci otthonából jelentkezett be. Elmondása szerint a helyiek fegyelmezettek, és betartják az előírásokat, sőt azt is elárulta, a vécépapír, az élesztő és tartós élelmiszerek ott is hiánycikknek számítanak. Andrea szakmai kérdésekben is a segítségünkre volt, tanácsot adott annak kapcsán, milyen ételeket fogyasszunk a karantén alatt, illetve arra is választ adott, milyen hosszú időre érdemes beraktározni:
Franciaország - Camille Ferrière egyetemi hallgató

A francia-magyar fiatal egy francia városból, Aurillacból üdvözölte a műsor nézőit. Camille a járvány előtt dokumentumfilmeken dolgozott Budapesten, de a kialakult helyzet miatt elveszítette a munkáját, és vissza kellett repülnie Franciaországba. Történetét Rideg Ricsi kérdésein keresztül ismerhettük meg:
New York - Dr. Varjú Imre kutatóorvos

Az egészségkommunikációval foglalkozó kutatóorvos arról tájékoztatott az Egyenlítő - Home Office műsorában, hogy mi a helyzet jelenleg a Nagy Almában. Imre szerint egyre többen értik, hogy mi a feladatunk a járvány ideje alatt, de egy fontos információ még mindig hiányzik a kommunikációból. Hogy pontosan mit ért ez alatt, azt részletesen és szemléletesen kifejtette a műsorban:
Kína - Nagy Gabriella Zsuzsa nemzetközi coach

Hongkongban nem volt kijárási tilalom, de még csak korlátozás sem. Ennek ellenére a fertőzöttek száma mindössze nem sokkal ezer felett van, és a betegségben január óta összesen négy ember vesztette életét. Minek köszönhető, hogy egy 7-8 millió főt számláló kínai városban ilyen sikeresen meg tudják fékezni a járványt? A nemzetközi coach erre a kérdésre adott választ a műsorban:
Németország -  Horváth Eszter dokumentarista fotográfus

A magyar fotós a történelem legnagyobb sarki expedícióján vett részt, kalandos útjáról, és az azt megelőző felkészülésről hosszasan mesélt az Egyenlítő - Home Office nézőinek. Eszter Németországban él, így a beszélgetés végén arra is kitért, milyen ott a helyzet jelenleg: