Életmód
„Érdemes most bringára ülni" - Fellendült a kerékpáros közlekedés Budapesten
2020.04.29. I 19:09
Akik tehetik, otthon maradnak, de sokaknak a koronavírus-járvány idején is be kell járniuk a munkahelyükre – közülük egyre többen választják a biciklit a tömegközlekedés helyett. Rideg Richárd Halász Áronnal, a Magyar Kerékpárosklub elnökhelyettesével beszélt a bringázás helyzetéről az Egyenlítő - Home Office adásában.
„Nagyjából kiürült Budapest, a legforgalmasabb útvonalakon is elég kényelmesen lehet biciklivel közlekedni, úgyhogy ha valami dolgunk van, munkába kell menni, vagy boltba kell menni, gyógyszertárba, valamit el kell intézni, akkor érdemes most bringára ülni azoknak is, akik egyébként most tavasszal nem ültek volna biciklire” 

– mondta az elnökhelyettes, aki a bringásoknak is javasolja a maszk használatát, hogy magukat is védjék, illetve ne fertőzzenek meg másokat.

Elmaradnak a bringás rendezvények

A tavaszi I Bike felvonulást április 25-re tervezték, de még a vészhelyzet kihirdetése előtti napon bejelentették a rendezvény elhalasztását. A bringás reggelik és a vidéki bringás felvonulások is elmaradnak, egyelőre még bizonytalan, mikor tudják bepótolni ezeket. A szervezet a járvány alatt is folytatja munkáját, az elnökhelyettes többek között az általuk javasolt fejlesztésekről is mesélt a műsorban.

Nyitókép: YouTube/Magyar Kerékpárosklub

A Halász Áronnal készült teljes beszélgetés itt nézhető vissza: