Ismeretterjesztő
Mikor mehetünk fogorvoshoz koronavírus-járvány idején?
2020.04.28. I 18:00
A fogorvosok voltak az elsők, akiknek munkáját rendeletekkel korlátozták a koronavírus-járvány miatt. Ez érthető, hiszen nagy fertőzési forrás egy fogászati kezelés. A fogfájás viszont olyan probléma, ami nem múlik el magától. Dr. Strausz Ágnes fogszakorvos az Egyenlítő - Home Office adásában elmondta, mi a teendő, ha már otthon nem tudjuk kezelni a problémánkat. 
A járványra való tekintettel korlátozták a fogorvosok tevékenységét, hiszen nagyon nagy fertőzési forrás a fogászati kezelés - magyarázta dr. Strausz Ágnes. Természetesen, aki komoly fájdalmakkal küzd, és kezelésre szorul, azt ellátják. 

Ha problémánk van, először telefonáljunk. A beszélgetés alapján az orvos eldönti, be kell-e mennünk a rendelőbe. A fogszakorvos megmutatta azt is, hogyan kell helyesen viselni a maszkot, ugyanis csak ebben léphetnek be a páciensek a rendelőbe:
A kontroll vizsgálatok most a kismamákra sem vonatkoznak, nekik is csak akkor kell fogorvoshoz menniük, ha problémájuk van. Dr. Strausz Ágnes hozzátette, otthon is  sokat tehetünk fogaink ápolásáért. Mossunk fogat akár minden étkezés után, és használjunk más fogtisztító eszközöket is.