Életmód
Pozitív üzenetek minden napra
2020.04.24. I 18:00
Al Ghaoui Hesna újságíró, szerkesztő-riporter és Harcsa Veronika énekes is csatlakozott a pozitív karantén-kihíváshoz. Vállalták, hogy minden egyes nap posztolnak valami pozitívat közösségi oldalaikra. Hesna az Egyenlítő - Home Office adásában bevallotta, voltak mélypontjai, ezért nem is teljesítette mindennap a kihívást, de ahányszor csak tud, bejelentkezik.
A Hősök tere kihívás nagykövetei egy hónapon keresztül vállalják, hogy napi szinten tesznek valami olyat, ami nem a mindennapi rutinjuk része. Például megszólítanak egy olyan embert, akivel valószínűleg egyébként nem lenne interakciójuk. A cél egy kis szemléletváltás a társadalomban - magyarázta Hesna, aki maga is vállalkozott a kihívásra. 

Amilyen sűrűn csak tud, posztol arról, hogyan vészelik át a karantént. Mivel két kisgyermek édesanyja, így elsősorban a velük kapcsolatos nehézségekről ír. Mindenkinek vannak és lesznek is mélypontjai, hiszen ez mindenki számára egy kihívásokkal teli időszak - mondta. 

Hesna leginkább szülei miatt aggódik, akik mindketten 65 év felettiek, orvosok és aktívan dolgoznak. 

Harcsa Veronika határozatlan időre elveszítette a munkáját, és ez a jelenlegi helyzet nem túl inspiráló számára. Vannak mélypontjai, de 32 napja csatlakozott a kihíváshoz, aminek keretében mindennap posztol egy pozitív tartalmú bejegyzést. 
Ez mindenki számára megterhelő helyzet, de fogadjuk el, és ne várjunk sokat - tette hozzá. Ami segít neki, az az, hogy napirend szerint él. Zenészként eddig ilyen nem nagyon fordult még elő vele.