Életmód
Hogyan érinti Ungvári Miklóst és Cseh Lacit, hogy elmarad az idei olimpia?
2020.04.20. I 18:00
Ungvári Miklós a világon egyedüliként ötödik olimpiájára készült, így pofonként érte a hír, hogy elhalasztják a játékokat. Cseh Laci pedig úgy kezdett neki a januári felkészülésnek, hogy az idei olimpia után nagy valószínűséggel felhagy a versenyzéssel. Az elhalasztott Olimpiai Játékok átírták sportolóink mindennapjait - erről beszéltek olimpikonjaink az Egyenlítő-Home Office adásában.   
Az olimpiák történetében összesen három eseménysorozatot nem tartottak meg, valamennyi háború miatt maradt el. A 2020-as Olimpiai Játékokat pedig a koronavírus-járvány miatt halasztották el egy évvel.

Amikor bejelentették, hogy elnapolják az olimpiát, Ungvári Miklóst pofonként érte a hír, hiszen nem tudta, mire számíthatnak, nem így készültek. Az olimpiai ezüstérmes cselgáncsozó már 4 alkalommal vett részt Olimpiai Játékokon, és a világon egyedüliként nagyon készült az ötödikre. Legfiatalabb öccse, Attila pedig első olimpiáján vett volna részt. Ez lett volna az első alkalom, hogy a testvérpár egyszerre szerepel a játékokon. A sportoló rengeteg biztató üzenetet kap, hogy habár egy évvel eltolták a versenyt, ne adja fel és küzdjön jövőre.

Cseh Laci megkönnyebbült, és elfogadta a helyzetet

Cseh Lacit nem érte váratlanul a bejelentés, miszerint a 2020-as Olimpiai Játékokat 2021-ben rendezik meg. A világnak most természetesen nagyobb problémai vannak annál, hogy lesz-e olimpia vagy sem - tette hozzá az úszó. Az olimpiai ezüst- és bronzérmes úszó inkább megkönnyebbült a hír hallatán, hiszen készülniük kellett volna az olimpiára, de mégis otthon kellett ülniük. Ezután elgondolkodott, szeretné-e még egy évig folytatni. 

„Januárban úgy álltam neki az edzéseknek, hogy valószínűleg ez lesz az utolsó évem, és az olimpia után nagy valószínűséggel azt mondom, hogy elég volt a versenyzésből.”

Az úszó elfogadta, hogy most az a helyes, hogy otthon marad. „Ez mindenkin kívülálló körülmény, amit el kell tudni fogadni.” Aki az utolsó olimpiájára készült, az rá fog tudni tenni még egy évet, aki pedig az elsőre, annak kicsit több ideje van a felkészülésre - tette hozzá az úszó.

Íme az Ungvári Miklóssal és Cseh Lacival készült teljes beszélgetés: