Ismeretterjesztő
Be kell szüntetni az illegális vadállat-kereskedelmet, hogy elkerüljünk egy újabb vírust!
2020.04.09. I 18:00
Harmat Ádám, a WWF Magyarország Éghajlatváltozás Programjának vezetője szerint a jelenlegi helyzet azt mutatja, hogy az emberek képesek a változtatásra. A szakértő az Egyenlítő - Home Office adásában arról számolt be, hogyan hat a Földre, hogy az emberiség lelassult. Kiemelte, az elsődleges cél most a vírus megállítása, amihez az is hozzátartozik, hogy be kell szüntetni az illegális vadállat-kereskedelmet.
Az már bizonyos, hogy a koronavírus állatról terjedt át az emberre, de azt még kutatják, hogy pontosan melyik fajról. A vírusnak azonban van esélye mutálódni, hiszen az emberek sokat érintkeznek vadállatokkal, köszönhetően annak, hogy a vadállat-kereskedelem sokak számára jó üzlet - magyarázta a szakértő.

Az emberek hatalmas figyelmeztetést kaptak: talán nem a jó irányba haladunk

Vajon ez a pofon elgondolkodtatja az emberiséget? Harmat Ádám ezzel kapcsolatban kihangsúlyozta, most az elsődleges cél a vírus megállítása. A WWF szakértője kiemelt néhány dolgot, amiket be kell tartanunk a jövőben:

-        Be kell szüntetni a vadállatokkal való illegális kereskedést, hogy elkerüljünk egy újabb ilyen típusú vírust!
-        Újra teret kellene engedni az ökoszisztémának!
-        Meg kell állítani az erdőirtást! 
-        A gazdaság helyreállításánál figyelni kell arra, hogy mit okozunk ezzel a környezetnek!

A jelenlegi helyzet azt mutatja, hogy képesek vagyunk változtatni – emelte ki Harmat Ádám. Észre kell vennünk, hogy ez a világ így fenntarthatatlan. Nem gazdasági újraépítésre van szükség, hanem fordulatra.