Ismeretterjesztő
Táplálkozási segédlet a koronavírus járvány idejére
2020.04.02. I 18:00
Az Egyenlítő - Home Office adásában Papp Andrea gasztrobiológus, táplálkozástudományi szakértő adott néhány jó tanácsot arra vonatkozóan miket és hogyan érdemes vásárolnunk most a koronavírus járvány idején. A Svájcban élő szakértő elmondta, ott sokkal több fertőzött van már, de az emberek továbbra is fegyelmezetten betartják a szabályokat, hogy megelőzzék a nagyobb bajt. A táplálkozás kapcsán kiemelte, most is fontos, hogy egészségesen táplálkozzunk, lehetőség szerint ne halmozzuk fel az élelmiszert. Szerinte az ideális az, ha két hétre elegendő élelemmel rendelkezünk otthon.
Milyen ételeket fogyasszunk a jelen helyzetben? Milyen hosszú időre érdemes beraktározni? Egyáltalán érdemes-e? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket teszünk fel nap mint nap magunknak. Most Papp Andrea gasztrobiológus, táplálkozástudományi szakértő válaszolta meg ezeket. 

Papp Andrea svájci otthonából jelentkezett be és elmondta, ott már tízezer felett van a fertőzöttek száma. Ami viszont nem tér el a Magyarországon tapasztaltakkal az az, hogy a WC papír, az élesztő és tartós élelmiszerek ugyanúgy hiánycikknek számítanak. 

A táplálkozástudományi szakértő elmondta, most is fontos, hogy próbáljunk egészségesen táplálkozni. Most, hogy otthon vagyunk van időnk arra is, hogy közösen főzzünk a családdal. Az ételeket érdemes 75 fokra melegíteni, ugyanis a Nébih szerint is ez az a hőfok, amikortól kezdve elpusztulnak a mikrobák.