Ismeretterjesztő
Miért dönt úgy egy extrém sportoló, hogy áttér a vegán életmódra?
2020.04.02. I 12:04
A vegán életmód és az extrém sport összeegyeztethető, állítja Tóth Viktor multisport edző, aki maga is növény alapú étrenden él. A HOCRA alelnöke arról beszélgetett Bárány Robival, hogyan követhető sportolóként ez az életmód, és miért tartja egészségesebbnek a normál táplálkozásnál.

A vendég a korábbi ejtőernyőzés, sziklamászás, barlangászás mellett napjaink erőt próbáló, de már kevésbé extrémnek számító sportjait gyakorolja, mint a például a terepfutás, akadályfutások és a tereptriatlon. A komoly fizikai megerőltetést kívánó kihívások mellé szerette volna kipróbálni a környezetkímélő vegán táplálkozást és életmódot.
 
Tóth elmondása alapján az alapvetően húsmentes étkezés és a tisztább ételek sokrétűbb táplálkozást tesznek lehetővé, és kevésbé veszik igénybe az emésztőrendszert. Fontos számára a környezet kímélése, illetve a vegán életmód mögött meghúzódó szellemiség, filozófia is.
 
A beszélgetés során a vendég beszámolt arról, hogy elhivatott sportolóként milyen további tapasztalatokat szerzett a vegán életmódra történő áttérés során.