Ismeretterjesztő
Gondolkodni otthonról is menő – Indul az Egyenlítő Home Office
2020.04.01. I 12:33
Megváltoztak a mindennapjaink és a szokásaink is az elmúlt hetekben, alig maradt valami, ami állandó lenne feje tetejére állt világunkban. Az Ozone TV életében az Egyenlítő jelenti az állandóságot, amely most az önkéntes karanténból jelentkezik a megszokott időpontokban, tehát minden hétköznap 17:00 és 23:00-kor. A műsor címét is a helyzethez igazítottuk: Egyenlítő Home Office. A környezetvédelmi témákon kívül természetesen nagy hangsúlyt kap nálunk is a COVID-19, és teszünk egy próbát, hogy a koronavírust ne csak a napi hírek oldaláról közelítsük meg, hanem tudományosan is.
Csak egy dologban változik a műsor, az pedig a helyszín. Április 2-től Bárány Róbert és Rideg Richárd a saját nappalijából próbálja megérteni a világot és azt tolmácsolni a nézőknek, továbbra is a saját szemüvegükön át. Amibe most is beleférnek a személyes élmények és a vélemények is. 
 
Bárány Róbert: Mi az Ozone TV-n eléggé régóta foglalkozunk például olyan dolgokkal is, mint a világjárványok.  Az a fura, hogy bármennyire tudtam, hogy realitás lehet, mégis valahogy mindig a jövőben gondoltam rá. Aztán itt lett ez a koronavírus járvány, konkrétan máról-holnapra. Ez keményen sokkolt. De nem sokáig sokkolódhattam, mert az Egyenlítő, ez a napi tudományos, ismeretterjesztő beszélgetős műsor most talán szükségesebb mint valaha. Ezért beköltözött a „stúdió” a nappalimba és folytatjuk tovább. Mert Egyenlítő akkor is lesz, amikor a vírus már sehol.
 
Rideg Richárd: Reggelente kerülgetni félálomban a stúdió lámpákat és a kamerát, na az első reggel igazán furcsa volt. Aztán az ember megszokja az új helyzetet és ma már teljesen természetesnek tűnik, hogy igen, itthonról dolgozunk, igen itt van a technika a nappaliban, de hol lenne máshol, ha nem hagyhatjuk el a lakást. Márpedig nekünk, főleg ebben a rettentően feszült helyzetben, dolgoznunk kell és informálnunk az embereket a kialakult helyzetről, helyzetekről, legyen az a COVID-19 vagy éppen az, hogy milyen gyorsan képes regenerálódni a természet, ha az ember egyet visszalép.  
 
Egyenlítő Home Office - Gondolkodni otthonról is menő. Premier: április 2-án 17:00 órakor az Ozone TV-n.