Utazás
Horvátország, ahogy eddig még nem láttad
2020.03.27. I 10:18
Ha kora reggel elindulunk Budapestről, jó eséllyel délután már fürödhetünk is az Adriai-tengerben, valamelyik horvát város partjánál. Éppen ezért, mi magyarok sűrűn megfordulunk Horvátországban, főleg a nyári szezonban. Azt gondoljuk, jól ismerjük már az országot, hiszen akár többször is jártunk már ott. Erre azonban most rácáfol az Ozone Utazás legújabb epizódja, ugyanis Bárány Robi Horvátország eddig ismeretlen arcát fedi fel előttünk. 
Bárány Robi nem a klasszikus horvát célpontokat járja be, mégis egy nagyon izgalmas utazás vár ránk, ha vele tartunk. Az útvonal a következő: Karlovac, Novigrad, Petrova Gora, Rijeka majd Gorski Kotar régióban Fuzine és a Risnjak Nemzeti Park. 

A Karlovacban (azaz Károlyvárosban) található Dubovac vára a környező tölgyerdőkről kapta a nevét és az is biztos, hogy a 13. században már itt állt. Magyar vonatkozás itt is van, ugyanis nem meglepő módon a magyar történelemből is ismert családok voltak a tulajdonosai. Manapság pedig egy szép fekvésű és kellemes hely, ahol nagyon finomakat is ehetünk.

A folytatásért nézzétek szombaton 17:00-tól az Ozone Utazást! 

Bárány Robi horvátországi utazós fotóit pedig megtaláljátok az Ozone TV Instagram-oldalán, IDE KATTINTVA