Hogyan étkezzünk, hogy egészségesek maradjunk? Rideg Richárd vendége, Szűcs Zsuzsanna dietetikus a létfontosságú fehérjékről, és az étkezésben betöltött szerepükről beszélt.
A dietetikus vendég véleménye szerint, ha odafigyelünk testünk jelzéseire, akkor kiküszöbölhető az érzelmi evés, a stresszevés, és elkerülhetőek a különböző buta diéták. A fehérjék rendkívül fontos szerepet töltenek be az étkezésben, hiszen az immunitástól a reprodukcióig nagyon sok funkciójuk van.
Az állati eredetű élelmiszerekben (elsősorban a halak, tengeri herkentyűk, tejtermékek, tojás és a különböző egyéb húsok) megtalálható fehérjék önmagukban is képesek biztosítani a szervezetünk fehérjeszükségletét.
A vendég elmondta, hogy a vegák és vegánok által preferált növényi élelmiszerek is tartalmaznak fehérjét, ezeket azonban kombinálni kell egymással vagy állati eredetű fehérjével ahhoz, hogy biztosítsák a szervezet fehérjeszükségletét.
A beszélgetés során érintették még a húsevés, a paleo, a vegetáriánus és a vegán életmód és étrend témáját.