Ismeretterjesztő
„A méheket mi emberek tartjuk életben"
2020.03.09. I 18:00
Bárány Robi vendégei az Egyenlítőben ezúttal Bross Péter, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnöke és Lőrinczi István, a Lépnél? kampány főszervezője voltak, akikkel a beporzók érdekében indított kampány tanulságairól beszélgetett.
 
Méhek nélkül az emberek sem léteznének, így a védelmük kiemelten fontos téma. A legfontosabb beporzóknak számító méhfajták száma drasztikusan elkezdett csökkenni az elmúlt években, de a méhészek mindent megtesznek szerte a világban, hogy a legfontosabb politikai szinteken is odafigyeljenek erre a problémára.
 
A méhek érdekében Magyarországon március 10-én egy szakmai konferenciával induló kampány igyekszik komplexen körbejárni a beporzókkal kapcsolatos problémákat és felkutatni a lehetséges megoldásokat.
 
A konferencia és a kampány központi témája a permakultúra, ami nem más, mint egy önfenntartó ökológiai rendszer létrehozása és működésének elősegítése és felügyelete.
 
Az adás további részében a műsorvezető és vendégei szót ejtettek még a permakultúra és a méhek kapcsolatáról, a permakultúra típusairól és arról, hogyan tudjuk akár otthon, a saját környezetünkben is kialakítani.