Ismeretterjesztő
„Zöld” szemlélet, vadonatúj arculat, friss tartalom - megújult az Ozone TV
2020.03.02. I 05:00
2020. március 2-tól megújult arculattal és tartalommal jelentkezik Magyarország egyetlen „zöld csatornája” az Ozone TV. A nézők által megszokott régi műsorok új köntösbe öltöznek, az új, vásárolt tartalmak mellett, érdekes és különleges, saját gyártású műsorok is képernyőre kerülnek.
Az Ozone Univerzum Magyarországon elsőként foglalkozik az űrkutatással tudományos megközelítésben. Prioritásként kezelve a hazai kezdeményezéseket, eredményeket ezen a területen.
Aktualizáltuk, naprakészebbé tettük, megújítottuk az Ozone TV egyik közkedvelt műsorát, az Egyenlítőt is. Ez egy kimondottan ismeretterjesztő, környezetvédelmi magazin, friss hírekkel, tudományos igényű magyarázatokkal, válaszokkal. Hetente egyszer pedig olyan témákban kezdeményez vitát és ezáltal párbeszédet, ami meghatározó a társadalom, az emberiség jelene és jövője szempontjából.

A fenntarthatóság és fejlődés kérdéskörét is igyekszik körbejárni a csatorna, mint például közlekedés jövője, ami egyelőre egy nagy titok. Legyen szó tömegközlekedésről vagy éppen autókról.
Új műsorunk a Titokzatos Magyarország, olyan ismeretlen helyekre kalauzolja el a nézőket, amely valamilyen titkot, érdekességet rejt. Egyszóval, hazánk felfedezetlen kincsei kerülnek napvilágra. Például: titkos repülőgépgyár Budapest alatt, szellemjárta kastély a Balatonnál vagy éppen egy elhagyatott vonattemető Istvántelken.  

Az Ozone Utazás, a világ országait, városait, tájait mutatja be, mégpedig a műsorvezető-szerkesztő saját nézőpontjából és szemszögéből. Egyedi stílus, humor és történelmi, történeti hitelesség egyaránt jellemzi. 
Természetesen az ismeretterjesztés nem csak természet-és környezetvédelmi vagy éppen tudományos műsorokat jelent. Hazánk és a világ érdekességei, vonzó helyei és tájai éppen úgy szolgálják a jól körvonalazható célunkat, a „zöld” szemlélet terjesztését, mint egy kimondottan nevelési, oktatási szándékkal készült film. 

Célunk az, hogy napjaink legfontosabb társadalmi kérdéseivel, - úgy, mint a környezetvédelem, klímaváltozás - közérthető módon foglalkozzunk, válaszokat találjunk, gondolkodásra késztessünk, a jelenünket és jövőnket meghatározó kérdésekben párbeszédet kezdeményezzünk.